Vogelwering zonnepanelen

Vogelwering zonnepanelen

Wering onder zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn natuurlijk een erg mooie optie om te besparen op de energie nota.

Na wat twijfel en berekeningen maken bent u overstag gegaan en hebt mooie energiebesparende zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de panelen er al lagen toen u de woning aanschafte.

Zonnepanelen zijn zeer zeker een waardevolle toevoeging. Er zitten echter ook nadelen aan de zonnepanelen.

Ieder paneel afzonderlijk heeft een kabeltje met stekker. Dit stekkertje wordt ingeplugd in een connector.

Steeds vaker worden wij gevraagd iets te doen aan de wering van kauwen, duiven, eksters onder de panelen. Waarom kiest men voor vogelwering om de panelen?

De connectoren liggen vrijwel altijd op de aluminium ligger. Zodra vogels gaan nestelen komen er grote hoeveelheden takken en uitwerpselen onder de panelen terecht. Bij hevige regenval kan het water niet weg waardoor de connectoren onder water komen te liggen. Kortsluiting is het gevolg.

 

Kortsluiting betekend een knetterende connector met het brandhout ( takken ) er naast. U snapt wel wat de gevolgen zijn.

Wij bieden uitsluitend professionele vogelwering. De randen en kanten worden voorzien van hoogwaardig aluminium strips desgewenst in de kleur van het zonnepaneel.

Deze strips worden vakkundig aan het paneel gelijmd. Zo ontstaat er geen schade aan het paneel.

Helaas komen wij ook veel goedkopere wering tegen. Op de korte termijn heeft dit zeker effect. Op de langere termijn laten de clipjes los en zullen de strips loskomen van de panelen.

Wering onder zonnepanelen op kleur

Wering onder zonnepanelen op kleur

Wering onder zonnepanelen op kleur

Vogelwering onder zonnepanelen.

Steeds vaker worden wij gevraagd wering aan te brengen rondom de zonnepanelen. De wering die veel wordt aangeboden is relatief goedkoop echter niet geheel ondershoudsvrij. De kunstof strips worden gemonteerd met eenvoudige bevestigingsclips. De veranderende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de clips loslaten. Zodoende komt de gehele wering los van de zonnepanelen.

Het voorkomen van brand door zonnepanelen:

Tijdens de installatie van  vogelwering controleren wij op nesten onder de panelen. Veelvuldig zien wij nestvorming met de daarbij behorende hoeveelheid uitwerpselen, mijten en larven. Tijdens een hevige regenbui verzamelt het regenwater in het nest. Onder de panelen komen de draden van ieder paneel bij elkaar naar een zogenoemde connector. Zodra deze connector zich in het vogelnest bevindt en juist daar het regenwater ophoopt ontstaat er kortsluiting. Deze kortsluiting is de voeding voor een brand.

Wij adviseren professionele wering. Na plaatsing heeft u garantie op vogelvrije zonnepanelen. 

WhatsApp chat