Duiven

Bestrijden van duivenoverlast

De duif, wie kent hem niet? Met name de verwilderde stadsduif welke zijn intrek neemt in en op oude gebouwen. Een droogstaande dakgoot, gevelreclame of een plekje achter een airco unit, er is maar weinig ruimte nodig om een gezinnetje te stichten. De stadsduif ook wel vliegende rat genoemd laat in en om de nestplaats een enorme hoeveelheid schade achter. De uitwerpselen veroorzaken veelal blijvende schade. Het lakwerk, de gevel of de zinken dakgoot zijn in korte tijd voor altijd blijvend beschadigd. Ook de omgeving kan veel hinder ondervinden van de stadsduiven. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van duivenoverlast.

Kooiman Dienstverlening heeft zeer ruime ervaring met het bestrijden van duivenoverlast. De oplossing van het duivenprobleem kan op diverse manieren. Vogelwering blijft maatwerk. Om er zeker van te zijn dat u echt van de duivenoverlast af bent adviseren wij altijd een inspectie op locatie uit te voeren. Tijdens de inspectie laten wij zien welke mogelijkheden er zijn. Iedere oplossing heeft een eigen prijs. De voorbeelden zijn:

 

Zien hoe wij dat doen?

Vogelwering door middel van antiduivenpinnen

Veruit de meest gekozen oplossing tegen duiven zijn de duivenpinnen. Deze duivenpinnen zijn er in vele soorten. Bijvoorbeeld transparante kunststof pinnen. RVS pinnen op kunststof voet maar ook volledig RVS duivenpinnen. Voor de aanpak va het duivenprobleem is het van groot belang dat het juiste systeem wordt geplaatst.

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van een antiduivenpinnen bedraagt € 20,50 per m1.

Bestrijden van duivenoverlast door middel van duivenpinnen

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door middel van een netsysteem

Dit systeem is een van de meest gekozen en meest efficiënte oplossingen op het balkon of bijvoorbeeld een gevel van een monumentaal pand voor het bestrijden van duivenoverlast. Ook onder een viaduct of brug is een duivennet zeer efficiënt.

Een net tegen duiven heeft een maaswijdte van 50mm. Door deze grotere maaswijdte heeft u minder snel het idee dat u achter de tralies zit.

Een net is leverbaar in de kleuren zwart, wit, steen, zand. De netten zijn ook in No Flame ( brandvertragend ) leverbaar. Er is een diversiteit aan maatvoering het antiduivennet heeft een maaswijdte van 50mm. Een mussen of mezen net heeft een maaswijdte van 19mm. Een net tegen meeuwen heeft een maaswijdte van 75mm. Wij leveren ook draadnetten. Dit zijn netten van gegalvaniseerd staal. De maaswijdte van deze staalnetten bedraagt 25×25, 25×12,5 of 50×50 tegen duiven of spreeuwen.

Vraag vrijblijvend een sample van het 50mm net via ons
e-mailadres: info@kooimandienstverlening.nl

Professioneel monteren van een duivennet

Op de juiste manier plaatsen van een duivennet vraagt om een beetje technisch inzicht en uiteraard de juiste gereedschappen.
Wij kunnen het net voor u vakkundig monteren. 

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van een antiduivennet bedraagt € 37,50 per m2.

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door middel van het schok of pulsensysteem

Een zeer discrete en effectieve oplossing tegen alle voorkomende vogelsoorten is het schok of pulsensysteem. Dit systeem bestaat uit 2 naast elkaar liggende RVS staven welke in een kunststof voetje worden gemonteerd. 1 lengte van de staven is een + en 1 lengte van de staven is een -.  Aan het einde van de staven wordt een schok of pulsenkast gemonteerd. Deze kast kan worden gevoed door het 220V net of via een door ons te leveren zonnecel met accu. De maximale hoogte van het systeem bedraagt 3cm. Hierdoor is het systeem na plaatsing nagenoeg onzichtbaar. Het schok of pulsensysteem is zeer betrouwbaar. Het wordt bijvoorbeeld toegepast in zendmasten, of op randen en richels waar een architect liever niets wil zien. 

De schok of pulsenwering kan alleen geplaats worden door ervaren medewerkers. Kooiman dienstverlening is zeer ervaren met het aanbrengen van deze systemen. Laat u voorafgaand vrijblijvend informeren.

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van schok of schrik wering bedraagt € 23,50 per m1. 

 

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door nokbeugelsysteem

Een  nok van de woning kan een perfecte land er rustplaats zijn voor duiven of meeuwen. Het nokbeugelsysteem bestaat uit RVS beugels welke nauw aansluiten op de nokvorst ofwel de bovenste pan van het dak. De nokbeugel is voorzien van 3 gelaste staven. De nokbeugel wordt ok wel stelpost genoemd. De nokbeugels worden met 1.50 meter tussenafstand gemonteerd op de nokvorst. Deze montage vindt plaats zonder te boren. Tussen de stelposten en door de gelaste staven wordt een 0,2mm RVS draad gemonteerd. Aan het einde van het draadje wordt een microveertje geplaatst. Hiermee komt de draad op spanning te staan. Een vogel welke tegen de draad aanvliegt zal worden weerhouden om te landen of rusten. De draad veert in maar wordt direct door het veertje strak getrokken. Landen of rusten is hierdoor onmogelijk.

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van het nokbeugelsysteem bedraagt € 41,50 per 1.50m1 ( excl. montage )

Vogelwering op de nok van de woning of pand

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door Stick on Postsysteem

Dit systeem is  nagenoeg gelijk aan het nokbeugel systeem echter hier worden kunststof voetjes met staven gemonteerd op een vlakke ondergrond. Deze staven kunnen naar gelang van de vogelsoort in diverse hoogte posities worden aangebracht. De voetjes zijn leverbaar in wit of grijs. De RVS staven hebben een hoogte van 95mm of 125 mm. Naast het systeem met de voetjes zijn er ook klemmen leverbaar welke geschroefd kunnen worden op bijvoorbeeld buisleidingen of een goot. Dit systeem is uitermate geschikt voor het bestrijden van duivenoverlast.

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van het Stick on Post bedraagt € 27,50 per 1.50m1 ( excl. montage )

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door middel van laserstraal

Platte daken veelal een goed plek voor meeuwen om te nestelen en de jongen groot te brengen. Op de akkers zijn natuurlijk ook de ganzen, zwanen, en eenden te vinden. Jaarlijks zorgen de vogels voor aanzienlijke schade. Verstopte hemelwaterafvoer waardoor het dak het gewicht niet meer kan dragen, of vraatschade aan de gewassen met een enorme schadepost als gevolg.

Door middel van een laserstraal welke vanaf een zogenoemde automatic wordt verspreid wordt de overlast aanzienlijk beperkt. De Agrilaser Automatic kan worden gevoed door 220V of staat geheel op zichzelf en wordt gevoed door een zonnecel.

Om deze methode in te zetten is een inspectie op locatie noodzakelijk. De situatie op locatie zal worden beoordeeld. Na de inspectie zal er een maatwerk oplossing worden aangeboden.

Deze methode is zeer effectief. Er is echter veelal wel een combinatie van wering noodzakelijk.

Vogelwering door Agrilaser

Vraag hier een offerte aan.

Vogelwering door middel van roofvogel

Kooiman dienstverlening beschikt over een ruime populatie roofvogels. De buizerd, een valk of een uil. Voor ieder type probleem is een natuurlijke vijand.

Ook het broedvrij houden van bijvoorbeeld bouwpercelen behoort tot onze werkzaamheden. Voorafgaand aan deze werkzaamheden is een goed inventarisatie van de omgeving noodzakelijk.

Tevens zullen de noodzakelijke vergunningen moeten worden aangevraagd. Onze onderneming is volledig op de hoogte van de wet – en regelgeving rondom het broedvrij houden van dergelijke gebieden.

Desgewenst kunnen wij een referentie bestand aan u verzenden.

Biologisch verantwoorde vogelbestrijding met een roofvogel

Vraag hier een offerte aan. 

Vogelwering Zonnepaneel

In vrijwel iedere straat vind u wel een dak met zonnepanelen. Ook op het dak van bedrijfsgebouwen zijn ze veel te vinden. Zelfs complete zonneparken worden er aangelegd. De ruimte onder de panelen biedt voldoende kansen om te schuilen en te nestelen. De panelen zijn veelal dicht op de dakpan gemonteerd. De ruimte tussen het dak en het paneel komt door de nestvormimg vol te liggen met takken en overig nestmateriaal. De temperatuur onder de panelen kan erg oplopen. Er is niet alleen een risico op brandgevaar maar ook blijvende schade aan de panelen. Er zijn passende maatregelen om de zonnepanelen te weren tegen vogels. Laat u vrijblijvend informeren voor wering rondom de zonnepanelen.

Een richtprijs voor het professioneel plaatsen van wering rondom het zonnepaneel bedraagt € 29,- per m1 

Overige afschrikmiddelen

Akoestisch, schrikmiddelen door bijvoorbeeld Scarowman, scare eys, roofvogelvlieger en nog veel. Interesse in één van deze middelen? Neem contact met ons op. Wij adviseren welk middel het grootste effect zal hebben.

Vraag hier een offerte aan.

Wegvangen door middel van kooien

 

Er zijn situaties waarbij het duivenprobleem dusdanige omvang heeft aangenomen dat het wegvangen van duiven een onderdeel vormt van de oplossing.

Het wegvangen van duiven mag niet zomaar. De kooien moeten worden voorzien van voldoende drinkwater en voedsel. Uiteraard wordt deze methode uiterst discreet uitgevoerd.

Om het voor de duiven zo humaan mogelijk te maken plaasten wij een stand alone camera op de kooien. Zo kunnen wij de vangst snel waarnemen. De gevangen duiven hoeven niet langdurig in de kooi te verblijven. 

De populatie duiven in de omgeving kan door deze methode behoorlijk worden gereguleerd.

Na de vangactie blijven de nestplaatsen vaak wel toegankelijk voor een duivenpaar. Het huidige klimaat zorgt er voor dat duiven maximaal kunnen ontwikkelen. Het is van belang dat de vangactie samen gaat met weringsmaatregelen in de nabije omgeving van de overlast locatie.

Laat voorafgaand aan een vangactie een vrijblijvende inspectie uitvoeren in de omgeving. 

 

Biologisch verantwoorde vogelbestrijding met een roofvogel

Vraag hier een offerte aan. 

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat