Mieren bestrijden

Mieren

Na een nachtje slapen komt u beneden en treft u tot uw grote schrik een hele groep mieren.
In grote getalen ziet u ze passeren. Op weg naar de keuken op weg naar de zoetigheid.

Overal ter wereld zijn de mieren te vinden. In allerlei soorten en maten dat ook nog eens.

De stekende bosmier, de zwarte wegmier, gele, rode, groene, van alles kom je tegen. De laatste trend in ons eigen land is de intrede van het draaigatje.

Op zich zijn deze diertjes niet schadelijk voor onze gezondheid, het is eerder een vies gezicht. Mieren zijn zeer nuttig. De planten in uw tuin groeien wellicht zo goed doordat de luizen er uit zijn gegeten door de mieren, insecten welke u niet wilt hebben in huis dienen als voedsel voor de mieren. Natuurlijk kennen we ook de vliegende mier. De vliegende mieren zijn de volwassen en vruchtbare mannetjes en vrouwtjes. Na een regenbui zoeken deze mieren massaal het luchtruim waar gepaard zal worden. De bevruchte vrouwtjes zijn de koninginnen van het nieuw te vormen nest. De mannetjes mieren gaan vrij direct na het paringsritueel dood.

Wat kunt u zelf doen aan de bestrijding van mieren?

Denk bijvoorbeeld aan een mengsel van bakmeel, gist en een beetje water. De mieren zullen hiervan eten. De gist zet uit en de dood zal snel het gevolg zijn. Een iets vriendelijker manier kan natuurlijk ook. Strooi sterk geurende middelen zoals koffie, knoflook of peper. De mieren gaan niet dood maar zullen verhuizen. 

Wat kunnen wij voor u doen?

Bestrijding is zeker mogelijk. Mierenoverlast kan zo hinderlijk zijn dat een bestrijding met professionel middelen soms noodzakelijk is. Bijvoorbeeld een verzorgingstehuis, een winkel maar natuurlijk ook in de woning worden mieren veelvuldig waargenomen. Na de bestrijding welke zo dicht mogelijk bij het nest zal plaatsvinden zal de overlast in rap tempo afnemen. Heel soms is een extra bestarijding van een mierennest noodzakelijk. De bestrijdingsmiddelen welke wij gebruiken zijn niet te koop in de winkel. Wij zijn in het bezit van de juiste certificaten om de bestrijding vakkundig en succesvol aan te pakken. 

Wilt u de overlast toch professioneel aanpakken? Informeer dan vrijblijvend naar onze mogelijkheden. KooimanDienstverlening.nl

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat