Rioolvlieg

Eerst is ééntje later nog is één en dan in vrij raptempo veel meer vliegjes. Ze hebben maar een rare vorm. Als ze op de muur zitten lijken het net hartjes. En ze zijn erg traag. U heeft te maken met de motmug of rioolvlieg.

De rioolvlieg ontwikkeld zich op menselijk organisch afval oftewel afvalwater, stilstaand water of rioolwater. In enkele gevallen kunt u het probleem zelf oplossen.is er sprake van langdurig stilstaand water in de afvoer van een wasbak? Spoel deze dan door. Is het probleem niet opgelost dan is er vermoedelijk sprake van een rioollekkage.

Ook dit kunt u zelf uitvoeren. Let bij het betreden van de kruipruimte op de volgende onderdelen:

  • Liggen er geen stroom kabels bloot?
  • Is er voldoende zuurstof aanwezig in de ruimte?
  • Hangen er geen gevaarlijke dampen in de ruimte?

Zorg dat bij het betreden van de kruipruimte altijd iemand bij het kruipluik blijft wachten. Wordt u niet goed of gebeurt er iets onverwachts kan de persoon welke op u wacht de hulpdiensten inschakelen. Praat tijdens uw inspectie met elkaar. Zo weet de persoon welke op u wacht dat alles goed gaat.

Het kan zijn dat u de bron aantreft. Een lekke rioolbuis of een afgescheurde leiding van bijvoorbeeld de vaatwasser. Kunt u dit zelf repareren dan is de bron direct verholpen.

U hoeft hierna enkel nog iets aan het effect te doen. De larve van de motmug of rioolvlieg. En het vliegende of volwassen exemplaar. Zeer waarschijnlijk treft u onder de bron ( de lekkage ) een plas of vochtige grond. In deze plas ontwikkelen zich larven van het rioolvliegje welke de vuile stofjes opeten. Deze larven dienen te worden gedood. Dit kan eenvoudig door een laag schoon zand aan te brengen.

Wilt u het toch iets professioneler aanpakken dan adviseren wij u een ongediertebestrijder in te schakelen. Onze werkwijze is als volgt:

  • Opsporen van de bron
  • Bron herstellen
  • Effect bestrijden ( plas met paraffine een vettige vloeistof )
  • De levende vliegende motmug of rioolvlieg bestrijden met een hiervoor bestemd bestrijdingsmiddel.

De exacte kosten kunnen wij niet vooraf bepalen. Wel kunnen wij een indicatie geven. De gemiddelde kostprijs voor de bestrijding van de motmug of rioolvlieg bedraagt € 150,-

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat