Hout aantastende insecten

Wij zijn specialisten in het bestrijden van houtworm, zoals de gewone houtwormkever, spinthoutkever, huisboktor, of bonte knaagkever. Het bestrijden van houtworm is noodzakelijk om te voorkomen dat de constructie van uw woning of monument ernstig dreigt te verzwakken. Houtwormen zijn kleine verwoesters van het houtwerk. Een meubelstuk, een oud kratje wat dienst doet als decoratie maar natuurlijk ook het houtwerk van uw vloer of dakconstructie van de woning.  Een oude kerk molen of  boerderij, eigenlijk is ieder onderwerp van hout of houtwerk gevoelig voor hout aantastende insecten. Een professionele bestrijding van houtworm is specialistisch werk, waar wij veel ervaring in hebben en beschikken over de juiste gereedschappen en middelen.

De gewone houtwormkever, spinthoutkever, de huisboktor en bonte knaagkever:

Deze keversoorten vallen onder de categorie droog hout boorders. Dit zijn de meest voorkomende soorten. Wel is de schade van deze insecten heel anders. Alle genoemde houtboorders hebben wel dezelfde levenscyclus. Ei, larve, pop, en volwassen exemplaar. Vooral de larve van deze houtaantastende insecten maakt de schade.

De gaatjes welke zichtbaar zijn in het houtwerk, het zaagsel wat ineens op de vloer ligt. Dit zijn signalen van actieve houtworm of boktor.

  • De spinthoutkever komt veelal voor in loofhout
  • De houtwormkever komt voor in loof & naaldhout.
  • De Bonte knaagkever Komt vooral voor in loofhout en is vooral te vinden in de kern van het hout. Een echte sloper dus. De constructie van een woning of monument kan ernstig worden verzwakt.

Na dat deze kever verpopt is zal de kever uitvliegen. De uitvliegperiode is van maart t/m mei.

Als stelregel kunnen wij eigenlijk wel zeggen dat houtwerk ouder dan 30 jaar wordt aangetast door houtaantasters. Deze hout aantasters kunnen in kleine maar ook grote mate voor problemen zorgen.

Er zijn meerdere opties voor het bestrijden van houtworm:

  1. U bestrijdt het zelf. Dit kan met middelen van een bouwmarkt of tuincentrum. Deze methode is echter niet altijd even effectief. Onderschat niet hoeveel materiaal en natuurlijk beschermende middelen nodig zijn om deze werkzaamheden uit te voeren .
  2. U laat bestrijden van houtworm door ons uitvoeren. Dit is voor ons uiteraard dagelijks werk. Onze apparatuur is volledig afgestemd om te werken met bestrijdingsmiddelen. Tevens beschikken wij over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Na het bestrijden van houtworm heeft u ook nog eens garantie.

Voorafgaand aan de werkzaamheden voor het bestrijden van houtworm doen wij graag een kosteloze inspectie. Er zijn namelijk best wel wat zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Is het beschadigde houtwerk geverfd? Dan is er eigenlijk geen goede bestrijding mogelijk.

Is het houtwerk schoon? Zo nee, hoeveel tijd is er nodig om alles stof- en spinnenweb vrij te krijgen? Wie neemt deze werkzaamheden voor zijn/haar rekening? Is het een besloten ruimte zoals een bijvoorbeeld een kruipruimte of kelder? Deze is nodig om veilig te werken.

Kortom een prijsopgave vooraf voor het bestrijden van houtworm is niet altijd mogelijk. Een richtprijs kunnen wij wel verstrekken.

Een professionele bestrijding kunnen wij uitvoeren voor een bedrag van ongeveer € 8,50 per vierkante meter.

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat