Overlast van meeuwen

Meeuwenoverlast

 

Meeuwen zijn enorme vervuilers. Hun uitwerpselen laten zich maar moeilijk schoonmaken. De uitwerpselen van de meeuwen zijn ook erg schadelijk voor het lakwerk van auto’s. De werking van zonnepanelen laat te wensen over. Maar ook het bedrijfspand waarbij de afvoer steeds weer verstopt raakt door de hoeveelheid aan botjes en nestmateriaal.

 

Meeuwen zijn voor erg gehecht aan een goede uitkijkpost. Vooral daken, randen en tegen gevels. De kustgebieden zijn bij uitstek de ideale leefomgeving voor de meeuwen. In de achterliggende jaren zijn wij anders omgegaan met afvalstromen. Het leefklimaat en onze omgang met het afval hebben ervoor gezorgd dat meeuwen zich ook steeds prettiger landinwaarts kunnen vertoeven.

De meeuwen zullen rond februari de eerder gekozen broedplaats opnieuw opzoeken. Er vind een paringsritueel plaats.

De huiskamer wordt in April opnieuw ingericht. Er volgt een nest met gemiddeld 3 eieren.

In juni gaat het feest pas echt beginnen. De meeuwenjongen worden geboren. De verdediging volgt. Meeuwen worden agressief en verdedigen hun omgeving stevig. Het luide geschreeuw en de aanval op mensen maken de meeuw een vervelend aanwezige vogel.

In juli zullen de jonge meeuwen meevliegen met hun ouders. De geluidshinder is dan op zijn ergst.

Gelukkig augustus nadert. De jongen verlaten definitief het nest. Ook de het meeuwenpaar vertrekt weer naar de plaats waar ze vandaan komen. Dit ritueel herhaalt zich jaarlijks.

 

Hoe meeuwenoverlast te voorkomen?

Meeuwen pennen.

De meeuwenpennen zijn vergelijkbaar met de duivenpennen. De meeuwenpennen zijn echter iets hoger ongeveer 139mm. Deze hoogte is nodig. Meeuwen staan hoog op de poten. Te lage of verkeerde pennen zijn voor de meeuw makkelijk toegankelijk de meeuwen kunnen er tussen staan.

Nokbeugels

Een  nok van de woning kan een perfecte land er rustplaats zijn voor meeuwen. Het nokbeugelsysteem bestaat uit RVS beugels welke nauw aansluiten op de nokvorst ofwel de bovenste pan van het dak. De nokbeugel is voorzien van 3 gelaste staven. De nokbeugel wordt ok wel stelpost genoemd. De nokbeugels worden met 1.50 meter tussenafstand gemonteerd op de nokvorst. Deze montage vindt plaats zonder te boren. Tussen de stelposten en door de gelaste staven wordt een 0,2mm RVS draad gemonteerd. Aan het einde van het draadje wordt een microveertje geplaatst. Hiermee komt de draad op spanning te staan. Een vogel welke tegen de draad aanvliegt zal worden weerhouden om te landen of rusten. De draad veert in maar wordt direct door het veertje strak getrokken. Landen of rusten is hierdoor onmogelijk.

Pulsen of schoksysteem.

Een zeer discrete en uiterst betrouwbaar systeem is het pulsen of schoksysteem. Ook wel schrikdraad tegen vogels genoemd. Dit systeem bestaat uit een voeding op het elektriciteit net 220V of kan voorzien worden door voeding middels een puls kast op zonne-energie. Er worden steeds hoogwaardig RVS staven van 1 meter aan elkaar gekoppeld. Deze staven worden geplaatst in een polycarbonaat voetje. Dit voetje wordt vakkundig op de te weren rand gemonteerd. Het systeem heeft een omvang van 3x3cm en is naast elkaar uit te breiden zodat ook brede richels kunnen worden voorzien.

Het pulsensysteem biedt tevens garantie tegen overige vogelsoorten. Direct en voor altijd van meeuwen, duiven, kauwen, spreeuwen af? Het pulsensysteem biedt de oplossing.

Netsysteem.

Een meeuwennet laten plaatsen op een dak of voor een open venster geeft 100% garantie op een meeuwenvrij dak of balkon. Het antimeeuwennet heeft een maaswijdte van 75x75mm. Dit net is op vrijwel alle manieren te plaatsen. Zo kunt u er voor kiezen het net op iedere gewenste hoogte te monteren. Voor servicemonteurs blijft bijvoorbeeld het dak toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden. Een parkeerplaats volledig overspannen met netten voorkomt landen, rusten en nestbouw tussen de auto’s.

Een dierenverblijf in een dierentuin, de dakconstructie in een treinstation?

De netten worden in allerlei maten en toepassingen gebruikt.

Lasersystemen:

Met het lasersysteem kunnen wij de meeuwenoverlast op daken voorkomen. Het lasersysteem wordt middels een door ons in te stellen programma in patronen over het dak heen gestuurd. Doordat de patronen afwijken van elkaar zijn de meeuwen van slag. Steeds als de laserstraal passeert worden de meeuwen van hun plekje verdreven. 40cm verder en de laserstraal is er weer binnen 4 minuten. Deze systemen zijn geheel zelfsturend. Te verkrijgen op de netspanning 220V of op zonne-energie.

Akoestische systemen.

De akoestische systemen zijn volledig geautomatiseerd. Het akoestisch systeem speelt diverse angstkreten uit van de betreffende vogel de zilvermeeuw en de kokmeeuw. Het systeem heeft een bereik van 180 graden. Er kunnen meerdere speakers aan elkaar worden gekoppeld zodat een groter gebied kan worden bereikt. Dit akoestisch systeem wordt gevoed door netspanning 22oV of kan zelfstandig gevoed worden door zonne-energie.

Dit soort systemen vraagt om een duidelijk beeld van de locatie. En bezoek en een goede schouw van de locatie en de omgeving is een vereiste.

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat