Kauwen

Overlast van kauwen

 

Kauwen zijn behoorlijk slimme beestjes. Om kauwen voor de gek te houden heb je best wel wat kennis nodig. Kauwen zijn voortdurend op zoek naar voedsel. Als de kust veilig is eten ze dit vrijwel direct op. In het andere geval zoeken de kauwen een veilig plekje in bijvoorbeeld uw dakgoot.

Kauwen hebben redelijk ruimte nodig voor hun nest. Het nest wordt vaak gevormd in de holle spouw van de woning of onder de dakpannen. Is er niet genoeg ruimte dan maken ze deze wel. Ze pikken net zo lang aan de dakisolatie tot er voldoende ruimte is.
Wat te denken aan de zonnepanelen. Hier is voldoende ruimte. Onder de zonnepanelen wordt het lekker warm en je zit er veelal goed droog. De enorme takken die de kauwen meeslepen om het nest in te richten doen ons soms nog verbazen. Hoe krijgen ze dit materiaal toch op de eindbestemming?

Kauwen zijn echte volhouders. Dit geld ook voor de toe te passen vogelwering. Een eenvoudige wering van bijvoorbeeld kunststof strips houd ze niet tegen. Kauwen trekken net zo lang aan de vogelwering tot het stuk is.
Het weren van kauwen vraagt om een precieze aanpak en de keuze van robuust materiaal.
Uiteraard hoort de juiste bevestiging daar bij.

Voor het weren van kauwen zijn er de volgende opties:

  • Weren door middel van puls of schriksysteem
  • Weren door middel van netten
  • Weren door middel van pennen

Contact

Kruiswiel 2
3341 CN H.I.Ambacht

Kruiswiel 2, 3341CN Hendrik-Ido-Ambacht

Afspraken

Heeft u een uitdaging en komt u er niet meer uit? Bel ons voor een afspraak.
Wij komen graag bij u kijken.

Share This
WhatsApp chat