Wering onder zonnepanelen 

Zonnepanelen zijn natuurlijk een erg mooie optie om te besparen op de energie nota.

Na wat twijfel en berekeningen maken bent u overstag gegaan en hebt mooie energiebesparende zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de panelen er al lagen toen u de woning aanschafte.

Zonnepanelen zijn zeer zeker een waardevolle toevoeging. Er zitten echter ook nadelen aan de zonnepanelen.

Ieder paneel afzonderlijk heeft een kabeltje met stekker. Dit stekkertje wordt ingeplugd in een connector.

Steeds vaker worden wij gevraagd iets te doen aan de wering van kauwen, duiven, eksters onder de panelen. Waarom kiest men voor vogelwering om de panelen?

De connectoren liggen vrijwel altijd op de aluminium ligger. Zodra vogels gaan nestelen komen er grote hoeveelheden takken en uitwerpselen onder de panelen terecht. Bij hevige regenval kan het water niet weg waardoor de connectoren onder water komen te liggen. Kortsluiting is het gevolg.

 

Kortsluiting betekend een knetterende connector met het brandhout ( takken ) er naast. U snapt wel wat de gevolgen zijn.

Wij bieden uitsluitend professionele vogelwering. De randen en kanten worden voorzien van hoogwaardig aluminium strips desgewenst in de kleur van het zonnepaneel.

Deze strips worden vakkundig aan het paneel gelijmd. Zo ontstaat er geen schade aan het paneel.

Helaas komen wij ook veel goedkopere wering tegen. Op de korte termijn heeft dit zeker effect. Op de langere termijn laten de clipjes los en zullen de strips loskomen van de panelen.

WhatsApp chat