Houtworm bestrijding

Houtworm bestrijding

Houtwormbestrijding boerderij

Houtworm bestrijding:

Veelal worden in oudere panden of oudere houtsoorten gaatjes waargenomen welke afkomstig zijn van de houtwormkever. Eigenlijk kunnen wij wel vaststellen dat deze beestjes zich het beste kunnen voorplanten in hout ouder dan 30 jaar. Het hout is dan zover uitgedroogd dat de houtwormkever ook wel Olm genoemd zich prima kan voortplanten. De houtwormkever is vooral te vinden in loof- en naaldhout.

Een bestrijding van de houtwormkever vraagt wel wat expertise. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om geverfd houtwerk te behandelen. Tijdens de behandeling is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. De bestrijdingsmiddelen zijn te verkrijgen in 2 soorten. Op waterbasis en organische oplosmiddelen.  Na de werkzaamheden wordt door het bestrijdingsbedrijf een garantiebewijs afgegeven. Na de bestrijding van de houtwormkever hoeft u zich jaren geen zorgen meer te maken om uw woning.

Kleine voorwerpen kunnen bijvoorbeeld langere tijd in een vriezer worden geplaatst. dan wel op een temperatuur van -22 tot -28 

Natuurlijk komen wij ook houtworm tegen in: meubels, handgereedschappen, vloeren, decoratiematerialen.

WhatsApp chat